Fokkerij

Daliez is een kleine huiselijke kennel van standaard ruwhaar teckels. De honden zijn bij ons een belangrijk deel van ons leven geworden. Onze hobby wordt met veel passie uitgevoerd. De pups krijgen bij ons een fantastische verzorging, socialisatie en we zijn intensief bezig met zindelijkheidstraining en benchtraining.

Dagelijks gaan de honden, ook de pups, mee met mij naar school. Ik geef les in de richting dierenverzorging in het middelbaar onderwijs. Wij vinden het belangrijk om de leerlingen uit de sector te tonen hoe fokken op een correcte manier kan gebeuren. Uiteraard waken we over de dieren en kunnen de pedagogische waarden het welzijn van de honden niet in de weg staan. Moeder en pups worden steeds met veel kennis en liefde omringd.

Wij hebben gemiddeld 1 nestje per jaar en beperken het aantal nestjes per teef. Onze honden zijn in de eerste plaats huishonden met een flinke dosis jachtpassie. Een teckel is een kleine hond maar met een groots karakter die lieve schoothonden en felle jagers in één zijn. Al onze honden hebben een Sint-Hubertus stamboom, zijn medisch getest waar nodig, hebben een Europees paspoort en zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd.