Hydrotherapie

Na het volgen van de bacheloropleiding dierenzorg met de aansluitende post-graduaat Animal Rehab Assistent & Sports coaching (canine) zijn we sinds januari 2019 van start gegaan met een hydrotherapiecentrum voor honden. Ons zwembad situeert zich te Moorslede, West-Vlaanderen.  Alle rassen kunnen bij ons terecht. Zwemmen is voor bijna alle honden een leuke en gezonde manier van bewegen! Het water heeft een heel positief effect op de uithouding, de kracht van de spieren en verlicht pijn en ongemak omdat de hond een grotere bewegingsmogelijkheid krijgt. Wij bieden sessies aan voor

- huishonden: recreatief zwemmen

- pups: watergewenning

- seniorhonden: beweeglijk blijven met artrose

- showhonden: verbeteren van gangwerk en opbouwen van spiervolume

- sporthonden: trainen op kracht, uithouding en balans. 

- honden in revalidatie: therapeutisch zwemmen

Honden die herstellende zijn van een operatie moeten altijd minimaal 1x langs geweest zijn bij de dierfysiotherapeut alvorens ze kunnen zwemmen. Op deze manier kunnen wij inschatten welke oefeningen in het water mogen gebeuren en met welke intensiteit al gerevalideerd kan worden. Enkel op deze manier kunnen we het herstel van uw hond bevordenen. Wij hebben een uitstekende samenwerking met dierfysiotherapeute Mieke Mares uit Ingelmunster. (www.dierfysio.be) 

Prijs: 40€ per sessie. Enkel op afspraak. 

Een sessie duurt 30 minuten. Gelieve een handdoek mee te brengen om uw hond nadien droog te maken. Eenvoudige maar lekkere snoepjes mogen ook altijd worden meegebracht. 4 uur altoverns de zwemsessie mogen honden niet gegeten hebben.